30 september 2017, Maja Viströms SSL-debut. Två år har gått…

Det har idag redan hunnit gått två år sedan Maja Viström gjorde debut i SSL.Pixbo på bortaplan och vilken debut vi fick se från Mellansel-tjejen.
– Jag minns att det var magiskt att få vara en del av den matchen! För det var show, säger Frida Norström som var lagkaptenen den säsongen, när vi pratar om Majas SSL-debut.

• Själv kommer 18–åringen, 16 vid debuten, alltid minnas första SSL-matchen med glädje.

– Jag kommer ihåg att allt var så otroligt overkligt, allt hände verkligen på samma gång. Ett minne för livet och något som jag aldrig kommer glömma, berättar Maja Viström när hon får minnas tillbaka till 30 september 2017. En match som IKSU kunde vinna med hela 1–6.

• Vad minns du av dina två mål (hon passade också fram till ett mål som Alice Granstedt gjorde)?

– Första målet så fick jag till ett bra skott som turligt nog gick in och andra målet var inte så avancerat, jag fick en macka av Berra (Ellinor Berling) som bara var att styra in i öppet mål, säger Maja.

• Vad hade du fått för instruktioner inför matchen? Bara att gå in och spela ditt spel?

– De enda direktiv jag hade fått var egentligen hur och vart jag skulle ligga i försvaret, hur vi ställde upp i styrspelet och lite så. Annars var de bara att köra på, fullt ös, berättar Maja.

• Åter till Frida Norström och vi pratade om att det var starkt att göra en så pass bra debut i SSL på bortaplan mot erkänt hemmastarka Pixbo…

– Ja, det var verkligen häftigt. Jag kände mig som en stolt storasyster när jag stod och kollade på henne när televisionen och alla reportrar ville prata med henne efter matchen. Det var så himla kul att se, säger Frida Norström.

Efter Majas debut i SSL för två år sedan har Mellansel-talangen hunnit med 42 matcher i högsta serien, 19 mål, 17 passningar, 36 poäng, åtta utvisningsminuter. Inget dåligt facit för en ung spelare. Det har också blivit ett SM-guld, debutsäsongen, 2017/2018.

• Vi frågade henne om hur hon har upplevt att det har gått för henne efter första matchen i  högsta serien?

– Väldigt mycket upp och ner skulle jag säga, men jag känner ändå att jag har tagit steg i rätt riktning. Får hoppas att det fortsätter, säger Maja.

• Har du satt upp något mål inför säsongen? Det ska jag bli bättre på?

– Att ta direktiv, jag blir lätt låst vid sådana tillfällen, det vill jag bli bättre på.

I segern hemma mot Warberg igår, 18–3, saknades Maja Viström som hade feber. Men till morgondagens derby är hon tillbaka och spelar. Febern har försvunnit.

– Febern har släppt och nu är jag fit for fight, jag laddar upp med god mat och bra musik, avrundar Maja.

18:30 på Umeå Energi Arena är det avslag.


Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.