Inför derbyt med IBK Dalen försvararen Ellen Berglund

Backen Ellen Berglund är inne på sin fjärde säsong i IBK Dalen och SSL.
Tredje hela. Säsongen 16/17 gjorde hon en match.


– Det är nog främst mitt lugn med bollen och min spelförståelse som har utvecklats men jag har även blivit en mer offensivt farlig spelare allteftersom, säger Ellen Berglund om vad hon känner att hon har utvecklat under sina säsonger i högsta serien.

I vårens SM-slutspel fick Ellen göra sitt första derbypoäng, ett mål som betydde 2–3 reducering i match två i kvartsfinal-serien, som IKSU vann med 3–0 i matcher.
• Vad blir det viktigaste att tänka på imorgon?

– Det kommer vara viktigt för oss att jobba som ett lag, IKSU är väldigt skickliga individuellt, vi måste jobba tillsammans, med en massa energi imorgon, säger Ellen Berglund.

Försvaren har hittills hunnit med 54 matcher i grundserien, åtta mål, sex framspelningar, 14 poäng, två utvisningsminuter.

• Hur är deras forwards att möta?

– Personligen tycker jag att det är roligt, det är alltid kul att möta bra spelare. Men jag försöker att inte fokusera på vem jag möter på plan oavsett om det är en landslagsspelare eller inte. Inte visa någon respekt, säger Ellen.

• Hel–rätt, den inställningen gillar jag.
Hur har du upplevt er inledningen på serien? Vad har fattats för att ta poäng?  (Förlust i premiären borta mot Sirius med 5–1 och hemma mot Jönköping senast, 1–2)


– Vi har inlett väldigt lamt tycker jag och bara kommit igång emot slutet av matcherna, vi har mycket mer att ge.
– Det är målen som saknats, ser man till vår senaste match, då släppte vi bara in två mål men förlorade ändå – det är målen som fattas.

• Ni har bland annat inför säsongen förlorat en målskytt i Frida Eriksson (åtta mål och fem passningar, 13 poäng på 13 matcher), men ni har fortfarande Camilla Lundin (11 mål, 15 passningar, 26 poäng på 21 matcher) kvar. Om vi pratar om dem nya spelarna, hur har du upplevt dem?

– Jag tycker att dem har kommit in i laget på ett superbra sätt! Nervositeten inför första matchen i Dalen syntes dock men jag tycker också att de kändes mycket mer avslappnade inför senaste matchen.

– Jag hoppas extra på det ska släppa imorgon för Elina Hirvi och att hon ska kunna bli en ny målskytt, säger försvararen som får argumentera för varför Umeå är Sveriges innebandy-huvudstad?

– Vi har många lag som spelar i högre divisioner, sen har vi också flera fina hallar och många Umebor som är intresserade.

• Är det något mer du vill lägga till?

– Jag hoppas att det är många som dyker upp imorgon så att det blir ordentlig tryck i hallen.

Anders AnderssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.