Införsnack med Nackas Vilde Rundfloen

På bara några säsonger har Nacka Wallenstam IBK gått från division 4 till spela i SSL. Nu på söndag väntar nykomlingen från Stockholm för IKSU på hemmaplan.
Vi har snackat med lagkaptenen Vilde Rundfloen.

• Till att börja med, ta oss igenom förra säsongen som tog er till SSL?
 
– Förra säsongen var magisk.
– Det var helt enkelt vad man kan kalla en perfekt säsong. Över alla förväntningar. Vi var då, precis som nu, tippade att hamna längst ner i serien. Men vi tog vara på att vara underdogs och gjorde det otroligt bra, berättar Vilde Rundfloen.

19-åringen kom till Nacka Wallenstam från Boo KFUM IA till säsongen 2011/2012. 2015/2016 tog hon steget upp i seniorlaget, 2017/2018 tog man klivet upp i allsvenskan och direkt som nykomling vann man serien och även i kvalet.
Vilde var faktisk med och slog ut IKSU ungdom på innebandyfesten i Uppsala, 2018. Damjunior 17, i semifinalen, i finalen blev RIG Umeå för svåra.

• Jag var själv iväg på innebandy-festen i Växjö i våras och ni var framme i båda finalerna. Vad tror du det betyder på lång sikt för Nacka?

– Vi har ju ett väldigt ungt, men talangfullt lag. jag tror att om vi kan göra det bra i år och utvecklas, kommer vi vara riktigt farliga i framtiden, säger Vilde.

Nacka Wallenstam hade fram tills deras första hemmamatch i SSL förra lördagen inte förlorat hemma på över två år. Karlstad var ofina nog och bryta den sviten, 4–8.
• Vad tar ni mer er till den här säsongen?

Vi var inställda på att denna säsong skulle bli mycket tuffare, en förlust var så klart inte kul, men heller inget som sänker oss. Vi ska bara köra vårt race och försöka utvecklas så mycket vi kan under säsongens gång, tror Vilde.

• Hur mycket betydde Emelie Lindström för er som lag? Vad lärde ni er av henne?

– Hon var en fantastisk förebild och jag tycker att alla kan lära sig utav hennes spel. Klart att hon betydde mycket, men samtidigt så visste vi att hon inte skulle spela med oss alltför länge, vi hade ett bra lag med henne och vi har ett bra lag utan henne också.

• Om vi pratar om dig som spelare, vad är dina styrkor idag och vad vill du bli bättre på?

– Jag är väl ganska snabb och relativt trygg med bollen. Jag vill utveckla mitt skott och förmåga att vara ett hot framåt, samt bli mer rejäl.

• Ni har Endre hemma (ikväll), hur går snacket inför den?
Vi vet att det kommer bli en tuff match och att vi kommer behöva göra en bra match. Men annars så har vi inte sagt så mycket utan vi ska gå in o spela vårt spel.

• Vilken/vilka spelare ska man som åskådare ha ett öga på i Nacka? (Vilka sticker ut, som kan göra det oväntade)
–Vi har många talanger i vårt lag med många olika kvaliteter. Vilka man ska hålla ett öga på får man lista ut själv, säger Vilde Rundfloen med glimten i ögat.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *