Amanda Gezelius – en spelare med ett stort klubbhjärta!

Om knappt två timmar väntar Malmö hemma på IKSU Sport.
Det är också en väldigt speciell match när IKSU Innebandy samlar in pengar till forskningen kring bröstcancer, som vi berättade om i texten om Malmös Maja Ekström.

Bland annat så kan man buda på IKSU-spelarnas specialtröjor som man kör med i matchen, en av tröjorna tillhör Amanda Gezelius, som i höstas flyttade upp till Umeå för läkar-studier. Där har vi en spelare med ett enormt stort klubbhjärta. Hon har bara tillhört Storvreta innan flytten.
Orangea rapporter snackade med Uppsala-Amanda efter premiären borta mot KAIS Mora.

• Om du får beskriva dig själv som innebandyspelare? Vilka ord eller meningar väljer du då?

– Jag är en snabb back, stark i närkampsspelet, har också en helt ok speluppfattning.
– Det är väl mina styrkor. Främst snabbheten och det tuffa närkampsspelet är min grej, säger Amanda Gezelius.

• Om jag får lägga till en annan bra egenskap, klubb-lojal skulle jag säga…

– Absolut, jag har spelat i Storvreta sedan jag var nio-tio år och har varit dem troget och alltid spelat med hjärtat, det får man i mig också.
– Någon som spelar med hjärtat och gör allt för föreningen, nu har jag bara varit i Storvreta, men det är spännande att vara här i IKSU och få bidrag med det, säger hon och fortsätter;
– Jag har också bra ledaregenskaper, sen kanske dem inte har kommit till sin rätt här än, för att det är så mycket annat som ska sjunka in och man ska anpassa sig och så.
Med dem finns där också.

• Som jag har förstått det så har det varit SSL-klubbar som har varit intresserade av dig genom åren?

– Min Storvreta lojalitet, det har aldrig blivit någonting seriöst. Jag har alltid velat fortsätta med Storvreta.

– Vi har tagit flera steg, försökt och jag har alltid att jag vill vara med på den resan. Det har aldrig blivit något annat än allsvenskan och division 1 med Storvreta.

– Det var kanske när man var lite yngre som det fanns fler möjligheter. Sen blir man som en stark grundpelare/spelare i föreningen och då är det inte lika lätt att nå mig.

Amanda Gezeilus har faktiskt lirat med Amanda Delgado Johansson i Upplands distriktslag i distriktslags SM som faktiskt gick i Umeå, säsongen 2010/2011. Damjunior 17-klassen och där tog man sig till semifinal mot Västerbotten. Ett Västerbotten som innehöll spelare som Frida Rydfjäll (slutat), Julia Nordin (slutat), Amanda Öhman (Umeå Västra), Linn Mikaelsson (IBK Dalen) för att nämna några.

Amanda Gezelius gjorde Upplands mål i den matchen som Västerbotten vann med 3–1.Västerbotten vann sedan finalen med 2–6 mot Skåne. Ett Skåne som hade spelare som Stephanie Boberg (Endre), Ida Sundberg (Pixbo), målvakten Beverly Smedenäs.
Julia Nordin svarade för två av målen i finalen.

I Uppland förutom de båda Amanda hittar vi bland annat målvakten i IK Sirius Jennifer Gräll.

• Hur är det att få lira med en spelare som DJ?

– Det är skitkul, jag har aldrig spelat med DJ på klubblagsnivå, bara i distriktslagen när vi var små.
– Väldigt kul. Hon har tagit hand om mig väldigt bra, välkomnat mig. Jag tycker att alla har varit jättevälkommande, inbjudande. Det är superhärligt gäng, säger Amanda.

– Jag märker det att det är lite samma hjärtat finns för föreningen och laget. Det känns väldigt tryggt att komma hit

Amanda Gezelius ska läsa på läkarprogrammet som är på fem och halvt år.

– Jag kom in på läkarprogrammet och tanken är att jag ska plugga till läkare, fem och halvt år. Det är ganska lång tid som jag ska bosätta mig här. (Umeå).

– Idag är jag inne på ortopedi eller barnläkare, men vi får inte testa på och vara ute förens i termin fem eller sex. Det är ganska långt kvar.

– Då får man gå ut på lite olika kliniker och testa på. Jag kanske ändrar mig helt. Men just nu är det barnläkare eller ortoped. Ortoped är idrottsskador och att man kommer in på den banan. Det känns naturligt just nu.

• Den tiden som du har spenderat i IKSU, vad tar du med dig?

– Seriositeten och tempot är den största skillnaden. Där är det jättemycket för mig att komma in i att det är snabbare beslut, snabbare löpningar, allting måste gå lite snabbare. 

– Man måste vara beredd på ett annat sätt, vi tränade mycket i Storvreta, där känner jag inte någon jättestor skillnad även om det har snappat upp sig ett snäpp eller två på själva träningskvalitén, som fysträning och planträningen.
– Tempot och snabbare beslut, lär jag mig komma in i.

Hon avrundar;
–Jag gör allt för att ta en plats i truppen och komma in i och bli tryggare, jag hoppas kunna få bidrag framöver, det är väldigt tråkigt att stå på sidan.
– Men det ska bli spännande.

Anders Andersson

Länken till Amandas tröjas auktion hittar ni här; https://www.tradera.com/item/302512/370516182/amanda-gezelius-fight-cancer-kit


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.