Motståndartugg med Maja Ekström

Senare idag väntar inte bara hemmamatch mot Malmö FBC.
Det är också en väldigt speciell match när IKSU Innebandy samlar in pengar till forskningen kring bröstcancer.

Orangea Rapporter har snackat med en av Malmö FBCs unga nyförvärv inför säsongen. Forwarden Maja Ekström som verkligen har tagit SSL med storm och hittills gjort fyra mål och spelat fram till lika många mål. Åtta poäng på de inledande matcherna, imponerade av en SSL-debutant. Bara Ellen Rasmussen och Frida Mainz Olsson har svarat för mer poäng än Maja. Bara det säger något.

Hon kommer ifrån Åstorp/Kvidinge och har faktiskt mött IKSU tidigare. Då i Uppsala mötte hon IKSU Ungdom på innebandyfesten 2018. I gruppspelet vann man med 5–2, då var redan IKSU Ungdom klara gruppvinnare. Maja gjorde ett av målen. Sedan kom dem att göra upp om bronset, då gick Ungdom segrade ur den striden efter sudden.

• Till att börja med, du är ny i SSL, spelade i allsvenskan med moderklubben Åstorp/ Kvidinge förra säsongen, vad är den största skillnaden som du känner mellan allsvenskan och SSL?

– Det är framför allt mycket högre tempo, allt går mycket snabbare och det är mer fysiskt, säger Maja Ekström.

Vad tar du med dig ifrån din första seniorsäsong in i SSL? Det vart tio mål och åtta pass på 20 matcher i allsvenskan.

– Det jag tar med mig är att jag ska våga ta för mig mer.

Poängmässigt har du med fyra mål och fyra pass fått en fin start på debutsäsongen i SSL. Vad är det som har fungerat bra inledningsvis?

– Jag tycker att vår femma hittar varandra bra och då blir det enklare att göra poäng.

Härligt, vad är dina kvalitéer som spelare? Har du satt upp något mål med debutsäsongen?

–Jag är en teknisk spelare och har ett bra spelsinne. Tycker det är lika kul att göra en snygg passning som att göra mål.
– Denna säsong är lite ”se och lära” för mig men jag vill fortsätta att ha kul för då blir det alltid lättare att leverera.
– Sen hade det varit kul att sluta som topp tre på rookie-ligan.

Vad ska ni ta med er som lag upp till Umeå, för ni har inlett väldigt bra? (4 vinster på de fem första matcherna och 31–21 i målskillnaden)

– Vi ska fortsätta som vi gör där alla kämpar för varandra och alla femmorna levererar.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.