Vi närmar oss november månad med stormsteg och säsongen har mer eller mindre varit igång i över två månader. Under säsongen kommer vi att följa tidigare IKSU Ungdom målvakten Maja Lindsjö:s äventyr på RIG Umeå.

• Vi rivstartar med att fråga henne hur den första tiden på RIG har varit?

– Den har varit super. Det är kul och smidigt att få kombinera skola och innebandy.
– Jag tycker att vi har fått ihop laget bra. Sen tycker jag att vi fått en bra start i både allsvenskan och JAS, men vi siktar hela tiden på att bli bättre och bättre, berättar Maja.

• Jag antar att du fortfarande följer Iksus framfart. Hur har du upplevt deras framfart?

– Jag tycker de såg ut som att de hade en tuff start, men det var väntat då de två bästa SSL lagen som möttes.
– Men efter det tycker jag att det visat framfötterna rejält, dock tycker jag det saknas den där lilla gnistan som de brukar ha, men det kommer.
– Det är ju trots allt det laget som kommer att ta hem SM-guldet i april.

• Inför den här terminen så har RIG förstärkts på ledarsidan med två tidigare IKSU-spelare. Josefina Eiremo och Therese ”Mini” Andersson. Den naturliga frågan att fråga var givetvis hur Maja tyckte att det har gått för dem?

– Jag tycker att båda har gjort en strålande första tid på RIG.
– Jossi tar mest hand om herr-laget men de gångerna hon är med oss sköter hon det utmärkt. ”Mini” är mer med oss och coachar, hon bidrar verkligen med mycket positiv energi och hon är väldigt rutinerad kring innebandyn och den pedagogiska biten.
– Helt klart en viktig person för mig och resten av laget, säger Maja Lindsjö.

• Vad har du för mål med denna säsong?

– Mitt mål är att köra mitt race och att när chansen kommer att göra det till 100 procent. – Jag ska även bidrag med positiv energi för laget och att alla ska må bra. Det är ju ett första år som handlar om att komma in i själva RIG bubblan och lära sig utav de äldre.

• Redan nu är du en vinnare, då de inte tar in många målvakter. Bara en sån sak måste sporra?

– Det klart att det var en fantastisk känsla att få veta att man blev erbjuden en plats, men jag känner mig inte ”säker” som en grym målvakt i min ålder bara för jag fick ta platsen, det finns så sjukt mycket inspirerade och unika målvakter runt om i landet som presterar otroligt bra.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.