Kvällens motstånd för IKSU Uppsala-laget IK Sirius FBC ligger för tillfället på en sjätteplats i tabellen. Man har på de inledande tio matcherna vunnit tre av dem efter ordinarie-tid och även fått med sig en suddenvinst, den kom i senaste matchen borta mot Karlstad, 2–3 (2–0, 0–1, 0–1, 0–1).
Elva poäng totalt och 39–49 i målskillnad.

I Sirius återfinns Amanda Collin och Frida Lundberg med ett förflutet i IKSU. Orangea Rapporter snackade med Amanda efter matchen mot Karlstad.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match, vi slarvade lite ibland men som helhet gjorde vi det bra.
– Vi hade många målchanser som vi inte satte, men vi gav oss aldrig och visade en enorm lagmoral. Vi ville ju vinna matchen, säger Amanda Collin och fortsätter;

– Det var skönt, det ger resultat när man inte ger sig. Jag tycker det var frustrerande för vi hade många lägen men som vi inte tog till vara på.
– Vi är lite ineffektiva och det har vi varit i varje match. Det var skönt för självförtroendet att vi kunde vinna den här matchen och vända det, berättar Amanda Collin.

Hon kom till Uppsala-klubben inför förra säsongen och har hittills gjort 36 SSL-matcher, tre mål, fem assist, åtta poäng för Sirius. I matchen innan Karlstad fick man en lossning målmässigt när man vann med 5–1..

– Det var exakt det vi behövde, vi hade förlorat och förlorat och det tar på självförtroendet och glädjen. Men vi har kämpat på och äntligen fick vi med oss resultatet.
– Det var bra för självförtroendet och att vi tror på det vi gör, annars hade vi inte vunnit emot Karlstad.

• Hur har du upplevt din egen inledning?

– Den har varit bra, lite knackigt i början men så är det väl alltid när man ska byta spelare som man ska spela med.
– Nu har vi satt femmorna och det känns bättre och bättre.

• Vi kommer där in på Frida Lundberg som också anslöt till Sirius inför förra säsongen. Hörnefors fostrade backen är för tillfället skadad. Men väntas komma tillbaka snart.

– Just nu är hon knäskadad, hon har haft lite problem med knät på slutet, löparknä, men hon har fått veta att det är en liten meniskskada, det blir troligtvis en operation där.
– Men det skulle vara en snabb rehab efteråt, hon är förhoppningsvis tillbaka snart, säger Amanda Collin.


• Om 15 dagar väntar VM i Schweiziska Neuchâtel, ett mästerskap dit Sirius lagkapten Klara Molin är uttagen som en av sex debutanter i den svenska truppen.  Vi frågade Amanda vad det var som gjorde att Klara blev uttagen?

– Framförallt hennes pondus och tränings-vilja, att hon alltid vill vara bäst och prestera. Hon är en enorm vinnarskalle och det går inte en match där hon inte har gjort 100 procent ifrån sig.
– Hon förtjänar att vara där för att hon jobbar hårt för det. Klara har en stor roll i vårt lag och är bra på att ta ansvar, hon är duktig på mycket, säger Amanda.

• Vad har du för tankar på matchen uppe i Umeå?

– När vi mötte dem förra säsongen gjorde vi det bra, vi höll vårt försvar och blev inte så stora. När vi mötte dem på Scandic Cup (på försäsongen) blev vi lite ihåliga och då spelade dem igenom, krossade, körde volley – det var alltihop.

– Men kan vi hitta tillbaka till prestationerna vi svarade för förra säsongen, då kan det gå. Vi är enormt bra när det kommer till försvar, speciellt mot IKSU får vi inte ge dem någon tid. Sen inte ha någon respekt. Får dem tid är dem världs-bra, det bästa med IKSU är att man har enormt bra spelare, säger Amanda och fortsätter;

– Det blir en spännande match och ett bra test för oss, vi kan se hur det har utvecklats sedan mötet i Scandic Cup. Se vart vi står i nuläget, avrundar Amanda Collin.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.