Inför VM med Cornelia Fjellstedt

Om en vecka drar innebandy-VM igång i schweiziska Neuchatel. Det är det tolfte mästerskapet genom tiderna och Sverige är idag uppe i sex raka guld, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015 och 2017. Första guldet tog man hem när VM hade premiär i Finland 1997.
Förutom Sveriges sju guld har Finland två inteckningar och värdnationen för årets VM Schweiz vann 2005 i Singapore.

Under de första elva mästerskapen har Sverige bara missat att vara med i final två gånger, på hemmaplan 1999 och i Singapore 2005, 2001 förlorade man i finalen till Finland. För iksu-spelaren Cornelia Fjellstedt väntar hennes tredje VM och hon går för ett tredje guld.

– Personligen tycker jag ändå att jag har en hyfsad uppåtstigande form och det var väldigt kul att få avsluta seriespelet med en bra match och få med sig positiva känslor till VM.

– Det kommer att bli tufft men det ska bli otroligt roligt att ta på sig den svenska tröjan och spela mitt tredje VM och givetvis siktar jag på guld, säger Sandviken fostrade Cornelia efter IKSUs match borta mot Täby.
En match som vanns med 4–12, efter att IKSU visade upp väldigt bra spel i andra och tredje perioden.

– Första perioden är väldigt jämn, jag tycker att vi kanske slarvade lite i snacket och andra grejer.
– Men i den andra och tredje perioden visade vi att vi är otroligt duktiga. Täby kommer kanske inte riktigt upp i nivå, men jag tycker ändå att det är vi som presterar bra och det ska vi inte ta ifrån oss, säger Cornelia Fjellstedt.

Om vi summerar de elva första matcherna, vad är ditt intryck av säsongens IKSU?

– Jättebra, jag tycker att vi är lika starka som förra året och att vi verkligen visar att vi vill prestera i varje match, varje byte, hela tiden. Alla vill visa upp sig och göra sitt bästa.
– Vi vill verkligen kämpa för laget, enda plumpen är Mora borta, men där mötte vi ett väldigt bra Mora och det är sådant som händer, det är skönt att gå till serieledning till den 21:a december.

21:a december när SSL drar igång igen efter VM, då väntar en seriefinal borta mot Pixbo. Både IKSU och Pixbo har bara förlorat en av de inledande elva matcherna och det enda som skiljer är målskillnaden, 114–34 + 80 för IKSU och 73–30 för Pixbo.

– Det blir ett riktigt toppmöte och det ska bli otroligt kul, det är alltid jämna matcher mot Pixbo. Det blir en liten seriefinal då, det gäller att prestera, men det ska bli kul, säger Cornelia Fjellstedt.

Hur har din känsla varit under säsongen?

– Ändå bra, många pratar om serielunken men jag tror varken jag eller dem andra tänker i dom termerna. För oss gäller det att prestera i varje match och hela tiden utveckla oss själva och som lag. Ha roligt varje dag och träning, det är därför man håller på.
– Det känns som vi oavsett dag på veckan och match ger alla det man kan, oavsett om det är plus eller minus gör man det man kan.
– Jag tycker att vi är duktiga på att ösa på och det ska bli spännande att se vad som händer när vi kommer tillbaka efter VM.

• Att aldrig slå av på takten i matcherna och kanske hittar något nytt mål under matchen och ska försöka uppnå det…


– Exakt, det är det man får göra för att utvecklas som innebandyspelare i det här fallet, det gäller hela tiden att sikta framåt, avrundar Cornelia Fjellstedt som till dagens datum har kommit upp i 188 seriematcher i IKSU-dressen och har på dem gjort 89 mål, 165 assist, 254 poäng. I landslaget är siffran 56 matcher, 33 mål och 42 assist, 75 poäng.

Anders Andersson

Gå till kalender calendar (1 av 1 aktiva)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.