Umeå City IBF är moderklubben.
Imorgon när Västerås Rönnby IBK väntar hemma på Iksu-Sport, gör forwarden Nora Parkle debut i SSL.
– Det känns riktigt roligt, nästan overkligt, det är något man kämpar för varje dag, säger Nora Parkle när orangea rapporter når henne på lördagskvällen.

I våras i Växjö var hon med och vann SM-guld på innebandyfesten med IKSU Ungdom, damjunior 17. Imorgon väntar nästa kapitel i Nora Parkles innebandykarriär när hon får göra debut i SSL med IKSU.
Under hösten har 17-åringen spelat med Thorengruppen i allsvenskan och noterats för fyra mål och fyra assist på tolv matcher.

– Hon har bra första touch, skott och är duktig på att skydda bollen och så har hon en härlig energi, säger tränaren Lasse Bergström  om debutanten som tycker att hon plockar med sig följande ifrån allsvenskan med Thorengruppen;
– Att ha jävligt kul och göra mitt bästa hela tiden, inte tänka för mycket och skjuta mycket.
– Jag ska vara så nöjd som möjligt efter matchen och känna att jag har gjort mitt bästa. Och sen ska jag också peppa lagkamraterna.

I hennes debut hamnar hon i samma lina som Myra Aggestål som var med och vann VM-guld för två helger sedan, Ellinor Berling, Moa Johansson och Jonna Stenvall. Ingen dålig formation.
Vi lät Maja Viström få säga några ord om debutanten Nora;
– Parkle (Nora) är en tjej som alltid gör jobbet till 110 procent, hon är en snabb och stark spelare som går rakt på kasse och har ett vasst avslut.
– Det ska bli kul att se henne debutera i högsta ligan imorgon.

Där backar vi banden till Växjö i våras och innebandyfesten som gav ett SM-guld.
• Vad minns du ifrån den helgen som gav ett SM-guld?

– Det var jättemycket energi från både ledare och spelare, alla peppade alla och alla gav sitt 100.
– Efter att ha spelat några matcher så blev man slut i kroppen. Men jag är säker på att peppen från alla gav oss energi i finalen och det var därför vi kunde vinna. Innebandyfesten var magisk.

Absolut, det var en höjdare att få uppleva på plats. Då har jag upplevt mycket genom åren. Om vi tar dina styrkor som forwards, vilka är dem skulle du säga?

– Jag skulle säga att jag är ganska stark i närkamper, bra på att störa motståndarbackarna hyfsat bra, hitta bra ytor och pratar väldigt mycket, säger Nora Parkle.

Av det som du har sett av IKSU den här säsongen, hur tycker du att det har sett ut?
– Jag tycker att det har sett jättebra ut, alla i laget är så sjukt talangfulla.

• Hur ser schemat ut imorgon inför debuten?
– Det blir nog att stiga upp vid 08:30, äta frukost och sedan gå iväg på en promenad, vara lite med familjen, sen vara med syrran som gör matchfrisyren och tagga till match med hög musik – sen åka på samlingen.

Ett fint schema för debutanten.
16:00 på Iksu-sport, en match som du som innebandyfrälst inte vill missa.
Be there or be square.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.