Nora Parkle om debuten i SSL

Foto: Tomas Brandt Wangel

Med bara några timmar kvar av 2019 tänkte jag bjuda er på några rader innebandy. Med förhoppningar om att det ska bli mer av den varan nästa år.Nora Parkle gjorde debut i SSL i söndags när IKSU hemma mötte Västerås Rönnby IBK.

Jag frågade henne efteråt hur hon hade upplevt första matchen i högsta serien.

– På uppvärmningen kickande nervositeten in, det var en rolig uppvärmning och vi peppade varandra.

– I omklädningsrummet innan vi skulle gå in och spela, blev jag supernervös. Under matchen peppade vi varandra och på planen var det väldigt tufft. Jag tänkte inte att det skulle vara så stor skillnad på tuffheten mellan allsvenskan och SSL, men de var det.

– Det var jobbigt men väldigt roligt. Efter matchen fick jag och Moa (Johansson) beröm av de andra spelarna och ledarna. Jag var nöjd efter matchen och kände att jag hade gjort mitt bästa.

Vad tar du med dig ifrån matchen?

– Det jag tar med mig ifrån matchen är glädjen Iksu sprider igenom hela matchen och sen tar jag även med mig farten, att det går så sjukt fort, det är bara att vara på tårna hela tiden och aldrig stanna upp. Man måste alltid vara med på vad som händer.

Hur var stämningen på läktaren?

– Den var jättebra, ovanligt att spela inför så mycket publik, men det var riktigt kul och peppande.
– Det var en riktigt rolig upplevelse och jag hoppas bara på fler matcher, avrundar Nora Parkle.

Matchen var förövrigt IKSUs 579 match i högsta serien, nästa säsong kommer man upp i 600 matcher. Men innan den här säsongen är slut kommer man att komma upp i 400 vinster, dessutom har man möjlighet att passera 3 500 mål, just nu har IKSU gjort 3 438 mål. 62 mål saknas och det återstår 13 matcher.

Mål 3 400 gjordes förresten av Maja Viström hemma mot nykomlingen Skoghall i den åttonde omgången. Mål 3 300 kom förra säsongen när Warberg besegrades hemma på IKSU Sport med 16–3, Alice Granstedt, numera Schweiz (Kloten-Dietlikon) svarade för det. Dessutom så var det hon som gjorde IKSUs 3 000:e mål i högsta serien, 18:e feburari 2018, hemma mot Endre IF.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.