Starten på det nya decenniet kunde inte ha blivit bättre med seger hemma mot KAIS Mora med 7–3. Därmed har inte IKSU förlorat en seriematch hemma sedan den 5:e januari 2018. Senaste förlusten hemma kom den 17 december, 2017, mot Rönnby (5–8).
Segern som startade hemmasviten i seriespelet kom mot dagens motstånd, Warberg, 6–2.

Antalet vinster som IKSU Innebandy är uppe i rad hemma (serien) är 27 stycken. 2018-dagens datum, 737 dagar. Två år och sex dagar. Sviten firade med andra ord två år förra söndagen. Inte dåligt. Under den tiden och sviten har IKSU gjort 261 mål och släppt in 63 hemma i serien. Imponerande 9,6 mål i snitt per match.

Mer statistik, IKSU Innebandy närmar sig seger 400 i högsta serien. Idag är man uppe i 396. Målmässigt är man bara 55 mål ifrån att komma upp i 3 500 mål i landets första division. När säsongen startade låg man på 3 315 mål och efter tretton omgångar har man gjort ytterligare 130. Räknar man ut ett snitt eller göra en kalkyl på hur många mål som IKSU kommer göra i kommande matcher, kommer mål 3 500 komma borta mot Skoghall i februari. Men man vet aldrig med IKSU för det kan komma tidigare.

Spelaren som gjorde mål 3 000 och även 3 300 Alice Granstedt spelar förövrigt Europacupfinal med schweiziska Dietlikon senare idag (16:00). För motståndet står svenska Täby och en möjlighet till revansch för förlusterna i slutspelet med IKSU förra säsongen för henne.

Tänk att man kan skriva en text utifrån lite statistik. Men är man intresserad av just statistik och vill förmedla det i textform så är det bara roligt och inte så svårt att författa ihop något.
För det är vad den här sidan handlar om, att komma med intressanta historier och försöka lyfta olika saker.Vad gäller bortamatcher i serien har IKSU på de 30 senaste matcherna endast 1 förlust. Den kom i premiären den här säsongen mot KAIS Mora. Förutom att IKSU har haft bra lag genom åren, vad tror du att det beror på att spelet på bortaplan har varit så bra?

– Föreningen ger oss bra förutsättningar att prestera på bortaplan, vi reser, bor och äter bra. Sen tror jag att grunden till resultaten överlag är tjejernas professionella inställning och respekten för motståndet oavsett tabellplacering, säger tränaren Lasse Bergström.

Det går inte att sticka under stolen med att vinna mot KAIS Mora och Pixbo på bortaplan känns extra skönt. Om vi kollar på dagens motstånd i serien, vilka har bjudit på bäst kaffe

– Oj, bra och viktig fråga! Tycker alltid att mottagandet och kaffet har varit bra i Karlstad och Warberg, svarar Lasse.

Med andra ord har du något att se fram emot imorgon (läs idag). Vad är dina känslor inför matchen?
– Härlig hall för innebandy och jag hoppas vi kan visa upp samma spelglädje som senast mot Mora


Målvakten Emelie Fällman har hållit nollan hemma under IKSUs hemmasvit i serien sedan den 5:e januari 2018 fram tills dagens datum. I matchen mot Rönnby den 29 december. Dessutom höll hon nollan mot Karlstad hösten 2014 (22 november). Sammanlagt 35 skott motade på dem två matcherna.

Lägg till att IKSU höll nollan mot Rönnby 2017/2018, då vaktade Emelie Frisk kassen.
Jag frågade henne om vad som krävs av en målvakt för att kunna spika igen?

– Ja, vad kul. Jag tror det krävs en mental styrka och förmågan att prestera i alla typer av matchbilder, antingen under press med mycket att göra eller matchbilder då man har mindre att göra och bara får enstaka lägen, säger Emelie Fällman till orangea rapporter.


I egenskap av lagkapten, vilken av de nuvarande SSL-hallarna som du har besökt gillar du mest?
­
– Jag tror Endres hall om jag inte får välja IKSU, säger Emelie Wibron. Såklart får du välja IKSU Sport med.

Anders Andersson


Källor: statistik.innebandy.se, medieguiden, ur eget huvud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.