Motståndar-tugg med Nackas Vilde Rundfloen

Om en timme väntar nykomlingen Nacka Wallenstam på bortaplan för IKSU. Orangea Rapporter snackade med lagkaptenen Vilde Rundfloen (back) i Nacka efter att dem hade mött Karlstad på bortaplan.

Hur har du upplevt att säsongen har gått?

– Man får lov att säga att den har gått bra, men jag tror att alla i laget är överens om att vi kan göra bättre. Vi har plockat mycket poäng men det finns några matcher som vi har torskat där vi känner att vi borde ha gjort det bättre i.
– Vi är nöjda med hur det ser ut men vi vet att vi kan mer.

Där valde jag att snacka om matchen mot Warberg, omgången innan Karlstad som exempel och Vilde fick ta sin syn på den.

– Typ exempel, då stod det 3–3 i slutet av tredje och vi trodde att vi skulle vända/vinna för vi hade så pass tryck och målchanser.
– Men vi satte inte dit dem. Mot Karlstad känner vi också att vi inte kom upp i nivå, vi gör det som behövs och så tappar vi lite.
– Så ska det inte vara, vi ska höja oss hela tiden.

• Vad ska till för att ni som nykomling ska knipa en slutspelsplats?

– Vi ska vara med från start och vi har en liten tendens till att sänka oss lite när vi släpper in ett tidigt mål. Vilket vi inte får göra, det görs många mål i innebandy, det är bara att köra på.

– Sen måste vi alltid ge vårt bästa i allt, hem-jobb, anfall, boxplay, powerplay, allt max, det finns inte att vi kan gå på 70 procent, vi är nykomlingar, så starka är vi inte. Alltid ge 100.

Om vi pratar om er hall, den har fått dispens den här säsongen, känns den som en fördel att spela i den?

– Det är lite att det är vår hall, sen finns det egentligen någon bättre i Stockholm. Då är det lite längre att åka för oss och då blir det som en bortamatch, som vi hade i allsvenskan, nu fick vi dispens så det löste sig, vi känner att det är skönt att spela i Ormingehallen som är vår hall.

Vad har du gått framåt i?

– Jag ligger rätt i försvaret lite mer, det är skillnad på allsvenskan och SSL och du måste ligga närmre hela tiden. Sätta fart på bollen lite snabbare, sen hade jag velat hota lite själv, att vara ett farligare anfallsvapen ifrån backen. Så det är något som jag ska jobba med på sista halvan nu, säger Vilde Rundfloen och avrundar;
– Vi har gjort det bra men kan bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.