Fem frågor till Ellinor Berling inför Endre hemma

Vad ska Iksu ta med sig ifrån matchen senast mot Malmö?

– Från matchen mot Malmö ska vi ta med oss de bra delarna, bland annat att när vi passar bollen med bra kvalitet, har ett högt passningstempo, snackar och har mycket rörelse på plan kommer vi till otroligt bra lägen och är svårstoppade för våra motståndare. Det tycker jag vi främst ska fokusera på.

Dina tankar på matchen mot Endre?

– Jag tror matchen mot Endre kommer bli en jämn och spännande match. Det har gått riktigt bra för Endre och de kommer komma till Umeå med högt självförtroende. Samtidigt vet vi att vi också är bra och vi behöver vara ödmjuka inför matchen. Gör vi det vi ska, utan att undervärdera motståndarna, har vi matchen i egna händer.

Två mål ifrån din sida emot Malmö och elva totalt under säsongen hittills. Du gjorde 16 mål i dåvarande FBC Uppsala. Känner du att du har fått igång ditt målskytte?

– nja, att räkna antalet mål eller poäng har aldrig varit min främsta prioritering. Vi får inte glömma bort att det finns andra roller på banan som är minst lika viktiga som målskyttet. Jag vet med mig att jag har ett bra skott sedan tidigare och det är såklart kul när bollen går in, men själva målskyttet är inget jag tänker på särskilt mycket faktiskt.

• Vad ska vi tro på för matchbild?

– En fartfylld match där jag tror vi kommer äga en hel del boll. Samtidigt tror jag att Endre kommer våga pressa högt och de kommer inte vara rädda för att spelvända på oss. Därför är det viktigt att vi minimerar våra egna misstag. Gör vi det så är matchen vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.