Get busy living or get busy dying.

Det ligger något i det hela.
Bli upptagen av att leva istället för att tyna bort.
Ovannämnd citat hämtar jag ifrån filmen nyckeln till friheten.

Efter att ha följt IKSU Innebandys framfart runt om i vårt avlånga land, inleds ett nytt kapitel i mitt liv imorgon i Falun och Guide Arena.

De orangea dräkterna är utbytta mot vitt på bortaplan (IKSU körde visserligen också med vitt borta) och grönt hemma. Hädanefter är det Thorengruppen som gäller. Det kommer att kännas konstigt i början, men jag är övertygad om att det här är det bästa utifrån situationen och på långt sikt.

– Vi har mött tre kill-lag på försäsongen och har fått jobba med att nöta försvarsspel och fatta snabba beslut, när vi möter tjejer så får vi anpassa oss till att vi får mer tid på oss, säger tränaren Christoffer Suominen som var med förra säsongen när Thorengruppen slutade tvåa i allsvenskan norra. Då mötte man morgondagens premiärmotståndare IBF Falun. En match som vanns med 2–0 hemma i Umeå.  Målvakten Linnea Jonsson storspelade.

– Jag är övertygad om att Falun kommer att klara sig bra i SSL. De har bland annat Ingela Hansson (KAIS Mora från början), Lovisa Åström (ny från Sirius), Tone Einstulen (norsk back, med rutin ifrån spel i SSL med Falun som Mora).

– Falun har rustat klokt, annars brukar nykomlingar ha svårt att värva bra spelare, de har rutin och kvalité från allsvenskan, säger Christoffer Suominen och fortsätter;

– Ska jag vara ärlig så var Falun det spelförande laget när vi möttes förra säsongen, de drev spelet och hade de klara chanserna. Vi får nog förvänta oss en annan spelbild imorgon där vi kommer att vara det spelförande laget. Förra säsongen var vi effektiva i matchen mot dem.

Thorengruppen kommer närmast ifrån seger i DM-finalen emot IBK Dalen. En match där målet var att vinna och visa vilka som är bäst i Umeå.
– Dalen fightades och gjorde en bra match, de gick verkligen på hörntänderna.
– Vi är nöjda med att vi vann matchen, det var målet, men det gäller att vi blir mer noggranna med vårt passningsspel och finner en jämnhet.

I Emelie Wibrons frånvaro under säsongen då hon är gravid kommer kaptensbindeln bäras av Maja Viström. Ett naturligt val av en ung ledare på planen som utanför.
– Hon är ett föredöme på som på sidan av planen och hon för samman de yngre och äldre spelarna. Maja har ett naturligt ledarskap och är bara sig själv, säger Christoffer Suominen.
Något som textförfattaren bara kan understryka.

Orangearapport kommer att återkomma imorgon med rapporter och bilder från matchen.

Thorengruppens trupp till den historiska första SSL-matchen mot IBF Falun:
Nora Hedlund, Amanda Delgado Johansson, Ellinor, Sandra Svärd, Maja Viström, Louisa Turton, Amanda Gezelius, Agnes Plogner, Jonna Stenvall, Cornelia Fjellstedt, Nora Parkle, Myra Aggestål, Alexandra Güzel, Moa Johansson, Oona Kauppi, Veera Kauppi, Lovisa Nordström, Clara Forssén, Lovisa Hedin, Emelie Fällman.

Anders Andersson

Fotnot: Förutom träningar tisdag, onsdag och igår torsdag så lirade Thorenspelarna lite beachvolleyboll på måndagen för att ladda upp inför veckan. En dag ledigt efter DM-matchen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.