Om några timmar väntar den första semifinalen i bäst av fem matcher hemma för Team Thorengruppen mot KAIS Mora. Orangerapporter har fått några ord med lagkaptenen Emelie Wibron inför mötet.

Fram till årets SM-slutspel hade Emelie Wibron noterats för 84 slutspelsmatcher (med IKSU och Pixbo, från säsongen 08/09), 49 mål, 45 framspelningar, 94 poäng. Ett imponerande facit. Lägg till ytterligare två matcher i årets slutspel och hon kommer upp i 87 matcher ikväll.

Det har blivit fyra SM-guld (ett skrivbords pga av Covid 19, 2019/2020) där alla har vunnits mot KAIS Mora i finalen. Många av Thorengruppens spelare har med andra ord ett övertag på KAIS Mora inför semifinalerna.

Ÿ Vad har du tagit dig med in i årets slutspel ifrån tidigare?

– Både att jag vet hur härligt det är när vi står som vinnare i slutändan och hur tufft det kan vara att faktiskt lyckas med det.
– Så jag försöker göra vad jag kan för att bidra med min rutin både på och utanför planen, säger Emelie Wibron som under säsongen blev mamma till en dotter, Alice.

Ÿ Hur har tiden fram till slutspelet varit för dig i att ta dig tillbaks ifrån barnafödandet?

– Tiden har gått väldigt snabbt känns det som. Jag har trappat upp träningen varje vecka och ungefär två månader efter att Alice föddes körde jag innebandy för fullt med laget.

– Det har varit en balansgång mellan att träna hårt och att lyssna på kroppen. Jag är sjukt glad över att kunna vara med och spela igen nu och Alice verkar gilla att följa med på innebandy.

Förutom Emelie Wibrons återkomst till laget så har ju Tilde Hållstam och Sofia Joelsson kommit tillbaka till laget från korsbandsskador. Dem båda har gjort det riktigt bra. Eller vad sägs om Sofia Joelssons åtta mål och två pass på fyra grundseriematcher och fyra mål och två assist på tre slutspelsmatcher, 16 poäng på sju matcher, ett snitt på 2,28 poäng.

Tilde har en framspelning på åtta matcher, två i slutspelet och sex i grundserien. Men hon har bidragit med mycket annat.

Wibron är imponerad över lagkamraterna.

– Jag är grymt imponerad av bådas resa tillbaka under deras rehab-tid. De har verkligen visat att de har grymma skallar båda två och därför känns det givet att de bara kommer fortsätta bli bättre och bättre nu när de är tillbaka för fullt på innebandyplanen också.

– Frågan är om inte Joel redan är mer målfarlig än någonsin, hon kan i princip göra mål från sarghörnet till och med.

Ÿ Vad kan TTG ta med sig ifrån kvartsfinalerna

– Vi fick direkt spela lite fysiska matcher och det kommer vara bra att ha med sig inför fortsättningen. Nerverna fick sättas lite på prov också när vi vann på straffar i andra matchen, men helst skulle jag se att vi avgör matcherna tidigare än så.

– Fortsätter vi att sätta grunderna och jobba hårt så hoppas jag vi ska få se lite mer lir också än vad vi visade upp i kvartsfinalen.

Ÿ Vad ska vi tro på för matchbild imorgon (läs ikväll)?

– Jag skulle gissa att det blir en match med högt tempo där vi är det lag som har mest bollinnehav. Det gäller att vi är noggranna då så att de inte får chansen att straffa oss genom att kontra.

Matchen som börjar 20:00 sänds på Sportexpressen.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se


Fotnot: Sofia Joelsson har på 35 slutspelsmatcher noterats för 35 mål, 12 framspelningar, 47 poäng. Det inkluderat årets slutspel. Tilde Hållstam spelar sitt första SM-slutspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.