Tvillingkampen i semifinalserien

Redan säsongen 2018/2019 möttes dem i Örnsköldsvik och Umeå. Därefter har de spelat mot varandra i Mora och Umeå. Vi pratar om tvillingsystrarna Amanda och Sandra Boric–Svärd.  I eftermiddag är det dags för den andra semifinalen när Amandas KAIS Mora har hemmaplan, den första ronden uppe i Umeå vann Sandras Thorengruppen med 6–3.

Det är också sex säsonger sedan dem spelade i samma lag. Tvillingarna skiljdes åt inför 2015/2016 när Sandra började på RIG i Umeå och Amanda blev kvar i Södermanland och Trosa Edanö IBK. De spelade visserligen tillsammans 15/16 när de tog sitt Södermanland till en sjätteplats i distriktslags-SM i Östergötland. Ett Östergötland som dem besegrade i sjätteplatsmatchen med 3–2, Sandra kom att göra alla Södermanlands mål.

Orangearapporter har snackat med Amanda och Sandra och har ställt samma frågor till dem båda. Vi var nyfikna på hur det skulle bli att mötas i en semifinalserie bland annat.

Amanda Svärd-Boric i mötet mellan KAIS Mora och Thorengruppen på hösten 2020.

* Hur ska det bli att möta Sandra i semifinalen, har ni snackat något om det under veckan?

– Jo det ska bli väldigt spännande och kul på samma gång. Jag har inte haft dessa tankar i början av säsongen att vi skulle mötas i semin, så det är lite blandade känslor skulle jag nog säga.
– Vi har pratat lite smått men inte lagt så mycket vikt på det hela då vi båda försöker förbereda sig inför vad som komma skall, säger Amanda Boric–Svärd.

Samma fråga till Sandra, men hur det ska bli att möta Amanda?

– Det ska bli kul. Mora är ett bra lag och det brukar bli tajta matcher.
– Jo, vi snackar hela tiden, men kanske inte så mycket innebandy.

I den första semifinalen blev båda systrarna poänglösa, men Sandra vann på poäng då Thorengruppen vann matchen. Vi undrade vad dem tog med sig in i semifinalerna ifrån kvartsfinalerna och grundserien?

– Det jag tar med mig är de spel vi har byggt upp under säsongen. Att följa mönster och det enkla och raka spelet. Kvartsfinalen är avgjord och nu har man tilldelats ett nytt uppdrag som man ska lägga allt fokus på, säger Amanda.
– Jag skulle säga energin som jag tycker har varit extremt bra nu i slutet, tycker Sandra.

Sandra Svärd-Boric i action i en bortamatch mot Karlstad.

* Hur har din säsong varit personligen, vad känner du att du har förbättrat?

Amanda;
Jag tycker att min säsong har varit bra. Har funnit mig själv i mitt agerande på planen och har hittat min roll som gör att jag kan bidra till lagets prestation.

Sandra;
– Min säsong har varit bra. Jag tycker själv att jag blivit mer trygg i mitt spel och att jag utvecklas som spelare och person.

* Vilka spelare i Mora behöver kliva fram i semifinalerna mot TTG för att ni ska vinna matchserien?

– Alla spelare är lika viktiga och det gäller att alla tar ett kliv framåt och fokuserar på vad man själv kan göra för att bidra till laget. Det är vi mot världen, både med- och motgång, avrundar Amanda Boric–Svärd.

* Vilka spelare i TTG behöver kliva fram i semifinalerna mot Mora för att ni ska vinna matchserien?

– Jag skulle säga att det är viktigt att alla är på tårna. Mora är ett duktigt kontringar och skulle kunna straffa oss om vi inte är med från start. Vi har många duktiga individuella spelare och är en stark grupp, avrundar Sandra.

16:00 är det avslag i Idre Fjäll Arena. En match som kan ses på Sportexpressen.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.