Fem snabba frågor med målvakten Emelie Fällman

Ikväll 18:00 väntar semifinal nummer tre emot KAIS Mora på hemmaplan. Thorengruppen har möjligheten att avgöra serien och ta sig till final vid seger. Vi har snackat med målvakten Emelie Fällman och ställt fem korta och snabba frågor till henne

Till och börja med, hur har du upplevt de två första semifinalerna mot Mora?

– Det har varit tighta matcher med mycket chanser åt båda hållen. Jag tycker det har varit roliga matcher att spela och när vi spelar som vi vill och som vi kan så får vi bra utdelning också.

Du och Lovisa Hedin har stått varsin semifinal, du kommer att stå ikväll. Vad är det som gör er båda till SSL bästa målvaktspar skulle du säga?

– Jag tycker att vi håller en bra och jämn nivå. Vi har olika spetskvaliteter men vi har styrkor som kompletterar varandra vilket gör att vi är ett starkt målvaktspar

Moa Gustafsson i alla ära, men KAIS Mora har en ungdomlig och pigg formation i Alexandra Terner, Lina Svarfvar, Jessika Eriksson och med Malin Lundquist och Elsa Frisk som backpar. Hur får man stopp på dem?
Linnea Stenqvist var med i den formationen i match ett och två.


– Ja de har en ung trupp och gick väl igenom ett litet generationsskifte nyligen. Men som jag var inne på förut, om vi spelar den innebandy som vi vill spela med att sätta vårt försvarsspel och spela en offensiv innebandy så kommer vi få utdelning och förhoppningsvis vinna matchen.

Seger ikväll så väntar SM-final i Gävle den 24:e april. Om vi tar säsongen som sådan fram till kvällens match, hur har den varit personligen och för laget som sådant?

– Den här säsongen för oss som lag har kanske gått lite bättre än vad vi trodde i början. Att vi blev seriesegrare var ingen självklarhet då vi var ett helt nytt lag och hade en del jobb att göra för att komma ihop som grupp. Det tycker jag vi lyckats väldigt bra med och nu i slutet på säsongen så har vi fått ihop spelet på ett bra sätt samtidigt som vi fått tillbaka några långtidsskadade spelare, så det är jättekul.

– Personligen så tycker jag att säsongen har gått ganska mycket upp och ner. Jag är glad över att jag fortfarande utvecklas och tycker att jag är bättre än vad jag varit på länge just nu. Känner ett annat lugn i mitt spel och hoppas kunna fortsätta att utvecklas framöver också och bli ännu bättre.

Om vi avrundar denna korta frågestund, därför avgör Thorengruppen matchserien ikväll?

– Vi avgör ikväll för att vi spelar det spel vi vet att vi kan och sätter de bitar vi pratat om inför matchen. Då har vi bra chans att avgöra redan ikväll.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.