Fem snabba frågor med Christoffer Suominen

Om några timmar väntar SM-semifinal nummer fyra för Thorengruppen borta mot KAIS Mora. TTG har en 2–1 ledning i matchserien och kan ta sig till final via en seger idag.
Orangearapporter ställde fem snabba frågor till coach Christoffer Suominen.

* Till att börja med, vad kan TTG ta med sig ifrån semifinal 3?

– Vi gör en upphämtning i tredje perioden och tar matchen till förlängning. Det är starkt av oss och det visar på bra moral. Sedan har vi sekvenser i matchen som är bra exempelvis delar av period två.

* Vad ska vi tro blir nyckeln i den fjärde matchen?

– Det är alltid svårt att sia om matchbild. Däremot känns det som att matchen kommer att bli tempostark. Både vi och Mora vill spela med fart så det finns förutsättningar för att det blir en intensiv match.

* Jag måste komma in på Nellie Öhgren, hur har hon varit sedan hon anslöt?

– Nellie har verkligen kommit in på ett bra sätt. Det är imponerande att hon acklimatiserat sig så fort och det känns som att hon även tagit lite steg framåt i sin utveckling så här långt. Vi är glada över att hon är med oss och det finns alla förutsättningar för att henne att växa ytterligare i vår miljö.

* Empa (Emelie Wibron), Joel (Sofia Joelsson) och Tilde (Hållstam) har kommit tillbaka. Hur ligger dem till och hur har dem sett ut tycker du? Imponerande målfacit på Joel.

– Först och främst så har det gett laget väldigt mycket att de är tillbaka. Det har sett bra ut för samtliga och det blir bara bättre ju mer tid de får. Så enbart positivt kring de tre.

* Till sist; tankar i övrigt inför matchen? Tankar överhuvudtaget.

– Det ska bli roligt med match igen.  Tjejerna känns taggade och laddade för match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.